window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-R7BH6XV6R9');

Veelgestelde vragen en antwoorden: onderzoek Risico en Pensioen.

Het wachtwoord in de brief werkt niet. Wat moet ik doen?
Bij het overnemen van het wachtwoord kan een extra spatie zijn ingetypt. Probeer het in dat geval nog eens.

Ik kan meerdere keren met het wachtwoord inloggen. Klopt dat wel?
Ja, dat klopt. Zo zorgen we ervoor dat als u eerst een kijkje neemt en later pas de vragenlijst invult, u toch nog in de vragenlijst komt. We nemen bij de uitkomsten alleen de laatste volledig ingevulde vragenlijst mee, mocht u er meerdere invullen.

Als ik de link invoer, kom ik op een andere website uit.
Zet de link in een nieuw tabblad (het ‘plusje’ bovenaan uw scherm) op uw computer. Dus niet in de zoekbalk van uw zoekmachine (zoals Google).

De link in de digitale uitnodiging werkt niet. Wat moet ik doen?
Controleer eerst of u de juiste link naar het onderzoek heeft gebruikt. Het kan dat de veiligheidsinstellingen van uw computer of tablet zo zijn ingesteld dat u de website niet kunt bezoeken. Meestal lukt dit wel op een andere computer of tablet.

De website voldoet aan alle veiligheidsprotocollen. Krijgt u een melding met de vraag of u de website eenmalig wilt toestaan? Dan kan dit zonder gevaar.

Ik krijg sommige bedragen in de vragenlijst niet te zien.
Waarschijnlijk zijn er pop-upvensters geblokkeerd. Controleer de browserinstellingen voordat u verder gaat. Wanneer u de pop-upvensters (tijdelijk) toestaat, ziet u de bedragen. U kunt de volgende stappen volgen:

Bij Google Chrome:

 1. Klik op het menu-icoon (drie verticale stippen) in de rechterbovenhoek van het browservenster.
 2. Klik op Instellingen.
 3. Klik op Privacy en beveiliging (linker kolom).
 4. Klik op Site-instellingen.
 5. Klik op Pop-ups en omleidingen.
 6. Schakel de optie Toestaan in: sites kunnen pop-ups sturen en omleidingen gebruiken.

Bij Microsoft Edge:

 1. Klik op het menu-icoon (drie horizontale stippen) in de rechterbovenhoek van het browservenster.
 2. Klik op Instellingen.
 3. Klik op Cookies en site machtigingen (linker kolom).
 4. Klik op Pop-ups en omleidingen.
 5. Schakel de optie Toestaan in.

 Bij Safari:

 1. Klik linksboven in het menu op Safari.
 2. Klik op Voorkeuren.
 3. Klik op het tabblad Websites.
 4. Klik op Pop-upvensters.
 5. Schakel de optie Sta toe in.

Ik krijg de Pensioenmeter niet goed te zien.
Waarschijnlijk zijn er pop-upvensters geblokkeerd. Controleer de browserinstellingen voordat u verder gaat. Wanneer u de pop-upvensters (tijdelijk) toestaat ziet u de Pensioenmeter. U leest hierboven hoe u dit kunt doen.

Ik zie in de Pensioenmeter schattingen van mijn pensioen. Hebben de keuzes die ik in de Pensioenmeter maak gevolgen voor mijn echte pensioen?
Nee, u legt zich met de Pensioenmeter nergens op vast. Uw antwoorden hebben geen gevolgen voor uw echte pensioen. Op www.mijnpensioenoverzicht.nl vindt u meer informatie over uw pensioen.

Is het onderzoek anoniem?
Ja, het onderzoek is anoniem. De uitkomsten worden anoniem verwerkt en er is geen directe link tussen uw persoonsgegevens en de uitkomsten. Het adviesbureau Sprenkels gebruikt een online enquêtetool van Question Pro. Sprenkels verwerkt de antwoorden volledig anoniem en alleen voor dit onderzoek. Nadat de onderzoeksresultaten zijn verwerkt, vernietigt Sprenkels alle persoonlijke gegevens die uit het onderzoek kwamen.

Als het onderzoek anoniem is, hoe kan de verloting dan plaatsvinden?
De verloting vindt plaats onder alle respondenten die de vragenlijst volledig hebben ingevuld en hun e-mailadres achter hebben gelaten. Dit e-mailadres wordt alleen gebruikt om u te benaderen als u één van de cadeaubonnen heeft gewonnen.

Kan ik de vragenlijst per post ontvangen?
Nee, helaas niet. Omdat u vervolgvragen krijgt op basis van eerdere antwoorden, is het niet mogelijk om het onderzoek op papier in te vullen.

Is het belangrijk dat ik meedoe aan het onderzoek?
Ja, bij het beleggen van uw pensioengeld maken we belangrijke keuzes. Met de komst van nieuwe regels voor pensioen worden die nog belangrijker.

Ik heb eerder een brief gekregen over de toekomst van CRH Pensioenfonds. Heeft dit onderzoek met de toekomst van het fonds te maken?
Nee, het onderzoek naar risico en uw pensioen staat los van de toekomst van CRH Pensioenfonds. Wel dragen we de resultaten van het onderzoek over naar de nieuwe pensioenuitvoerder. Het blijft dus belangrijk dat u meedoet. Op onze website vindt u meer informatie.

Wat doet CRH Pensioenfonds met de uitkomsten van het onderzoek?
De uitkomsten geven een beeld van de mate waarin onze deelnemers risico willen en kunnen lopen met hun pensioengeld. Dit nemen we mee bij het vaststellen van ons beleggingsbeleid. We houden daarbij rekening met verschil in leeftijden.

Kan ik de uitkomsten van het onderzoek inzien?
Als het onderzoek klaar is berichten we hierover op onze website. Daar kunt u dan meer lezen over de uitkomsten.

Wie voert het onderzoek uit?  
Adviesbureau Sprenkels voert in onze opdracht het onderzoek uit. We doen het onderzoek niet zelf, omdat hiervoor specialistische kennis en software nodig is. Sprenkels heeft veel ervaring met dit soort onderzoeken.

Staat uw vraag er niet bij?  
Hopelijk hebben we u meer duidelijkheid kunnen geven over het onderzoek. Heeft u toch nog vragen of opmerkingen, dan kunt u bellen naar 020 – 3045145 of een e-mail sturen naar info@crhpensioenfonds.nl.