window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-R7BH6XV6R9');

Gevolgen coronavirus

CRH Pensioenfonds werkt gewoon door

Als gevolg van het coronavirus werken de medewerkers van het pensioenbureau vanuit huis. Onze organisatie is zodanig ingericht dat alle processen gewoon doorgang vinden. Dit betekent bijvoorbeeld ook dat uw pensioen op de gebruikelijke wijze wordt uitbetaald.

Bereikbaarheid CRH Pensioenfonds

Telefonische bereikbaarheid
In verband met de maatregelen rondom het coronavirus is het pensioenbureau telefonisch minder goed bereikbaar. Wij verzoeken u daarom een mail met terugbelverzoek te sturen naar info@crhpensioenfonds.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Retourneren pensioenformulieren
Ook vragen wij u vriendelijk om ingevulde en ondertekende pensioenformulieren tijdens de coronacrisis bij voorkeur per e-mail te sturen naar info@crhpensioenfonds.nl zodat wij uw verzoek tijdig in behandeling kunnen nemen. Een goede leesbare foto van een formulier wordt ook geaccepteerd.

Dekkingsgraad

De financiële markten lijden in sterke mate onder de gevolgen van het coronavirus. De actuele dekkingsgraad van CRH Pensioenfonds is in het eerste kwartaal van 2020 gedaald als gevolg van de coronacrisis. Het is nu echter nog te vroeg om te zeggen wat dit voor uw pensioen betekent. De dekkingsgraad per 31 december 2020 is bepalend voor de vraag of CRH Pensioenfonds de pensioenen moet verlagen. Wel is duidelijk dat de kans dat de pensioenen in 2021 moeten worden verlaagd verder is toegenomen. Als de regelgeving ongewijzigd blijft, is de kans op een pensioenverlaging zeer groot. Wij houden u via onze website maandelijks van de ontwikkeling van de dekkingsgraad op de hoogte.

Vragen

Als u naar aanleiding van de gevolgen van het coronavirus of anderszins vragen heeft, schroomt u dan niet om contact met ons op te nemen. De medewerkers van het pensioenbureau zullen uw vragen graag beantwoorden. Wij zijn bereikbaar via info@crhpensioenfonds.nl.